Home »

FAQ team and contact

Team

Susanne Baumgart
project management, artist support 

Beate Engl
logistics, artist support 

Lena von Geyso
project management, artist support

Franziska Leuthäußer
artist support

Peter Mayr
production

Dr. Gerald Meier
press and public relations

Christine Wraight
sponsoring

Bernd Zimmer
management board, production

Contact
stiftung@stoa169.com

 FAQ

Artists were invited worldwide and we've received confirmations from all five continents.

STOA169 has been conceived as the synergy between art and nature. This has then been translated into the construction of a square hall, surrounded by nature, where the various columns created by our international artists are to be displayed. It will definitely be colourful and varied.

Excavation work, including the installation of a sleeve foundation, will start in summer/ autumn 2019. The first building phase of the columned hall, involving the installation of the first 60 - 80 of the artists' pillars, is expected to begin in spring 2020, and the opening of it then in summer 2020.

Only on foot: visitors can reach it either by taking a ten minute walk along the footpath from Polling or by walking from the nearby car park next to the Roßlaichbrücke, at the link road to Peißenberg. Bicycles can be parked in various designated areas.

The Ammer is situated approximately 200m away.

No. The optics of the hall and its proximity to nature will not be disturbed by any further structures.

No entry fee shall be charged: we will only ask for a contribution towards costs for supporting materials such as the information provided at the site, which will also be made available as a download or via an app.

The paths and entry to the hall will, of course, be barrier-free.

The lot is approx. 35.000 sq metres in size; only five percent of the area is to be built upon without sealing the ground. The columned hall will be built as much in tune with nature as possible, and the encompassing green space will additionally be ecologically upgraded.

It will continue to be farmed just as before.

The STOA169 Foundation and its team will also take care of that.

The columns will be weather resistant but, inevitably, after several years some restoration work will be necessary, for which the foundation will assume responsibility.

Public art can never be completely protected from such damage, but experience shows that it is more often than not well-respected.

The artists will decide for themselves as to the choice of materials. There are structural requirements that have to be adhered to.

The order of the works will be established purely through the date of their arrival in Polling.

The rainwater is led through recesses in the roof to the floor slab.

The chance to experience art in the middle of nature offers a profound experience for everyone, even for children and teenagers; special educational programmes are being developed for them.

Both are planned to be in the vicinity of the car park. No structures will be built in direct proximity to the STOA169 hall.

Near the parking area at the Polling village limits.

It will remain open, allowing birds and wild animals to fly and roam through it. Since there is to be no artificial lighting there, at night they will have their peace and quiet.

There will be neither artificial light sources nor other electrification.

Toilets will be built, hidden behind bushes and not visible from the STOA169.

Do you have any further questions?

stiftung@stoa169.com